Nærområdet

By eller natur? Ja takk, begge deler!

I Fjordbyen bor du tett på naturen med den fantastiske Tyrifjorden rett utenfor vinduet. Samtidig bor du sentralt i Vikersund med gangavstand til alle byens fasiliteter.

Nærhet til byen

Her får du alt mellom himmel og fjord

Med leilighet i Fjordbyen bor du sentralt i Vikersund sentrum. Her har du gangavstand til restauranter, kaféer, butikker, treningssenter, frisør, apotek, bank, vinmonopol og et moderne kulturhus med bibliotek og kino.

Prosjektet Fjordbyen skal bidra til å videreutvikle og forlenge Vikersund sentrum mot nord. I første etasje i Fjordbyen Atrium er det etablert et helhetlig helsetilbud med lege, tannlege og fysioterapeut. I Fjordbyen Brygge blir det café og restaurant på bryggekanten.

Av severdigheter i nærheten er Vikersund Hoppsenter med verdens største skiflyvningsbakke kjent for de fleste. Her finner du også Krøderbanen med damptog og Blåfarveværket med kunstutstillinger. 

I Fjordbyen har du togstasjon og busstopp rett utenfor døren. Med bilen er du i Oslo på 1 time og 18 minutter. Drammen når du på under tre kvarter.

På beina

Tog: 1 min
Buss: 1 min
Dagligvare: 2 min
Kjøpesenter: 6 min

I bilen

Drammen: 43 min
Oslo: 1 t 18 min

Tett på naturen

Flott turterreng, sommer som vinter

Modum kommune er kjent for sitt vakre naturlandskap. Vikersund er portalen til Tyrifjorden, og beliggenheten kan sammenlignes med idylliske småsteder på Sørlandet. I Fjordbyen bor du rett ved den nye pollen i Vikersund med strand og badeplass. Det er kort vei til flott turterreng, sommer som vinter. Blant annet kan du følge den populære turstien langs Bergsjø fra Vikersund i nord mot Åmot i sør.

Fra Fjordbyen er det gangavstand til flombelyst alpinpakke. Furumo Idrettspark ligger cirka 5 minutter kjøring unna. Her finner du opplyste helårs turløyper, svømmehall, friidretts- og kunstisbane. Idretten står sentralt i Vikersund, og Vikersundingene kan være stolte av å ha fostret blant annet tidenes mestvinnende skiskytter, Ole Einar Bjørndalen.