Foto: Normann Foto AS

Nærområdet

I pose og tursekk

I Fjordbyen bor du tett på naturen med den fantastiske Tyrifjorden rett utenfor vinduet. Samtidig bor du sentralt i Vikersund.

Sentralt i Vikersund

Gangavstand til alt
du trenger og litt til

Med leilighet i Fjordbyen bor du sentralt i Vikersund sentrum.

Du har gangavstand til både badeplass, spisesteder, butikker, nærsenter, treningssenter, frisør, apotek, bank, vinmonopol og et moderne kulturhus, for å nevne noe.

En forlengelse av sentrum

Prosjektet Fjordbyen skal bidra til å videreutvikle og forlenge Vikersund sentrum mot nord. I første etasje i Fjordbyen Atrium er det derfor etablert et helhetlig helsetilbud med lege, tannlege og fysioterapeut. I første etasje i Fjordbyen Brygge blir det et hyggelig serveringssted/café med uteservering på bryggekanten. Mellom de to byggene finner du den nye pollen med badeplass og sandstrand.

Lett å bli underholdt

Modum kommune har et mangfoldig og rikt kulturtilbud. Modum Kulturhus nord i Vikersund har både kino, bibliotek, musikkskole og en teaterscene som jevnlig besøkes av Riksteateret. Sammen med Åmot kirke, Olavskirken, Festsalen på Modum Bad og Glasshytta på Blaafarveværket tiltrekker området seg høyt profilerte aktører innenfor alle sjangere.

Bil, buss og tog

Skulle du likevel ha behov for å reise fra Fjordbyen eller Vikersund, ligger togstasjon og busstopp i umiddelbar nærhet. Med bilen er du i Oslo på 1 time og 18 minutter. Drammen når du på under tre kvarter. Bilen får egen plass i underliggende parkeringshus med heis til etasjeplan.

Med heisen

Serveringssted
Badeplass
Parkeringshus

På beina

Tog og buss: 1 min
Dagligvare: 2 min
Nærsenter: 8 min
Kulturhus: 8 min

I bilen

Drammen: 43 min
Oslo: 1 t 18 min

Foto: Normann Foto AS

Tett på naturen

Modum kommune er kjent for sitt vakre landskap

Vikersund er portalen til Tyrifjorden og beliggenheten kan sammenlignes med idylliske småsteder på Sørlandet.

Flott turterreng hele året

I Fjordbyen bor du helt nede ved vannkanten og med en fantastisk utsikt mot Tyrifjorden. Her er det kort vei til flott turterreng, sommer som vinter. Turstien «Modum på langs» følger fjorden fra Vikersund i nord til Åmot i sør, og er en variert og spennende tur. Flannumsmarka og Finnemarka byr på både turstier og oppkjørte skiløyper. Det er også gode jakt og fiskemuligheter i kommunen.

Verdens største skiflyvningsbakke

På andre siden av Tyrifjorden ligger Modum skisenter og Vikersund hoppsenter. Her finner du blant annet den velkjente Vikersundbakken, verdens største skiflyvningsbakke. Et godt turtips er å gå de 1.078 trappetrinnene opp til toppen av bakken. Der vil du bli belønnet med en nydelig utsikt utover Modum og Norefjell.

Med idretten i sentrum

Fra Fjordbyen er det ca. 4 km til Furumo Idrettsanlegg med friidrettsbane, skøytebane og svømmehall. Her finner du også Frisklivssentralen i Modum. På Furumo er det i tillegg flotte helårs turområder. Modum kommune har et meget godt fritids- og aktivitetstilbud for både store og små. Idretten står sentralt, og kommunen kan være stolt av å ha fostret blant annet tidenes mestvinnende skiskytter, Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Normann Foto AS

Mye mer enn Vikersundbakken

Av severdigheter i nærheten er Vikersundbakken kjent for de fleste. I Vikersund finner du også Krøderbanen med damptog og Blaafarveværket med kunstutstillinger. Flere av landets kjente helse- og rekreasjonsinstitusjoner som Modum Bad og Vikersund Kurbad er også lokalisert her.